Leertraject

Toespraken houden

 

Het is de bedoeling na afloop van deze cursussen presentaties te houden. Bijeenkomsten waarin uitvoering wordt gegeven aan de inhoud van de cursus, met exclusieve podiumoptredens waarin ideeën en goede presentaties samenkomen. Het Texelfonds heeft TEDx-achtige bijeenkomsten in het vizier. Wellicht hoog gegrepen, maar het doel om te inspireren, mensen te verbinden en door middel van ideeën uiteindelijk de wereld – in dit geval Texel – te veranderen, wordt omarmd.

Leertraject

 

Spreken in het openbaar, voor publiek, is niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten lijken. Er komt heel wat bij kijken. Wat is je boodschap? Hoe breng je deze het beste over? Hoe houd je de aandacht van je toehoorders vast? Maak je oogcontact of juist niet? Hoe is je stemgebruik, je tempo, intonatie, je houding, je beweging, het gebruik van de ruimte? Heb je passie voor het onderwerp en kan je deze overbrengen? Is het mogelijk met al deze aspecten rekening te houden en er toch nog ontspannen te staan? Het antwoord is ja. En beter nog; iedereen kan het leren. Het enige dat je nodig hebt is een onderwerp waar je warm voor loopt.

Lidewy Hendriks heeft met haar jarenlange ervaring als  actrice en presentatrice bij televisie alles in huis om je de kneepjes van het vak te leren, zodat je lol krijgt in het spreken voor publiek. Als psychologe is ze daarbij in staat je sterke kanten naar voren te halen. Sprekers voor het Texelfondspodium krijgen de kans om hun speech of voordracht met Lidewy door te nemen. Zo kan je tips  krijgen om je speech nóg sterker te maken, je presentatie te verbeteren, of hulp krijgen bij de hele opzet van je presentatie.